Jigoro Kano, stichter van het Judo, werd in 1860 geboren in Japan. Hij beoefende verschillende oudere Ju Jutsu stijlen en ontwikkelde hieruit het hedendaagse Judo. Ju betekent zacht, soepel, wijken en Do betekent weg, principes of leer. Judo kan dus de zachte weg genoemd worden. Ondertussen is het wereldwijd een hele populaire en veel beoefende sport geworden en ook een Olympische discipline.


Rechtstaande proberen Judoka’s mekaar te gooien om zo punten te scoren. Maar ook op de grond mogen ze verder kampen door houdgrepen, klem-en wurgtechnieken te gebruiken. Zo kunnen ze ook punten scoren of de andere Judoka dwingen tot overgave.


Judo is een hele complete sport en toegankelijk voor alle leeftijden. Het kan zowel recreatief als competitief beoefend worden. Judo ontwikkelt en stimuleert een goede fysieke conditie, kracht, weerstand, lenigheid, doorzettingsvermogen maar vooral ook respect en discipline. Door hard te trainen cultiveren Judoka’s een gezonde geest in een gezond lichaam. Het ultieme doel van Judo is Jita-Kyoei ofwel voorspoed, onderlinge weldaad, algemeen welzijn. Het middel om dit te bereiken is Seiryoku-zen’yo ofwel maximum resultaat of doeltreffendheid met minimum aan inspanning.


Kalender

Volgende eventementen

Er is nog geen evenement aangemaakt.
Bekijk alle evenementen

Trainingsgroepen

Bekijk alle groepen